10 aug 2014
Op 9 augustus mocht het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) op de kade van de Oosterhaven in Medemblik een sfeervol en spectaculair concert verzorgen, samen met Ernst Daniël Smid en speciale gast.Het NHJFO begon de avond in Medemblik voor een publiek van naar schatting meer dan 2000 mensen met Alsosprach Zarathustra van Richard Strauss, omdat de componist 150 jaar geleden werd geboren. Vervolgens werd CC Rider van Elvis Presley ten gehore gebracht om zo de toon van het concert te zetten. Met HMS pinafore werden de liefhebbers van lichtklassieke operettemuziek op hun wenken bediend.Daarna betrad Ernst Daniël Smid het ponton, om samen met het NHJFO Concquest of Paradise en Summertime in vervoering te brengen.Het NHJFO liet ook zien over een aantal talenten te beschikken. Zo liet Rajani Brandsen horen waarom ze voor haar d-diploma slaagde met meer dan 54 punten, wat gemiddeld een 9 betekende! Ze speelde samen met het NHJFO haar examenstuk Rhapsody for Flugelhorn.Met Ernst Daniël Smid ging het NHFO terug naar Het Dorp en werd met Het Slavenkoor het publiek in de deining van het water meegenomen. De pauze werd ingeluid met klezmermuziek Moldovenisaske.

Na de pauze presenteerde NHJFO met Joy, Peace and Happiness de verschillende secties en konden de prachtige galajurken van de dames worden bewonderd. Vervolgens werd filmmuziek ten gehore gebracht en bewees Rajani Brandsen andermaal haar klasse met een solo in Nella Fantasy.

Voor het nummer Vivo Per Lei werd een speciaal gastoptreden verzorgd door het jonge Medemblikse zangtalent Ylvana da Consalves da Costa, dat het duet mocht verzorgen met Ernst Daniël Smid. Ylvana werd door Lieuwe de Jong getipt om dit duet te doen met Ernst Daniël Smid. Zij volgt zanglessen en wil een musicalopleiding gaan doen. Het werd een indrukwekkende vertolking die vele bezoekers in vervoering wist te brengen.

Ernst Daniël Smid bracht ook nog samen met het NHJFO een ode aan Andre Hazes met Zij gelooft in mij, waarna het musicalstuk van Beauty and the Beast werd gespeeld.

Het slotakkoord mocht er zijn met Con te partiro, Time to say goodbye, om als toegift in de stijl van The Last Night of the Proms in Londen af te sluiten met Land of hope and Glory.

Al met al was het een memorabel concert met mooi weer en goede muziek, een enthousiast publiek en nieuw ontdekt talent.

NHJFO Europees kampioen
09 jul 2014
Afgelopen weekend is het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) afgereisd naar Rastede, vlakbij Oldenburg in Noord-Duitsland. Hier worden elk jaar de Rasteder Musiktage gehouden, dit jaar voor de 59e keer. Het is een internationaal muziekfestival voor mars- show- en concertwedstrijden.Aan het festival namen orkesten uit 6 verschillende landen deel die allemaal 2 muziekstukken voor een internationale jury ten gehore hebben gebracht.Het programma van het NHJFO bestond uit de muziekstukken “Prevision” van de Nederlandse componist Jan de Haan en “At the break of Gondwana” van Benjamin Yeo uit Singapore.De jury was zodanig onder de indruk dat het optreden met bijna gemiddeld een 9.5 werd beoordeeld. Het NHJFO behaalde zodoende met een score van 94.417 het hoogste aantal punten in de middenklasse concertwedstrijden en is daarmee voor een jaar Europees kampioen.Dirigent Lieuwe de Jong kreeg met 94.17 tevens de dirigentenprijs van de middenklasse in handen. Dit is een mooie opsteker voor het NHJFO dat komend jaar haar 10-jarig jubileum gaat vieren.

X