Afgelopen weekend is het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) afgereisd naar Rastede, vlakbij Oldenburg in Noord-Duitsland. Hier worden elk jaar de Rasteder Musiktage gehouden, dit jaar voor de 59e keer. Het is een internationaal muziekfestival voor mars- show- en concertwedstrijden.

Aan het festival namen orkesten uit 6 verschillende landen deel die allemaal 2 muziekstukken voor een internationale jury ten gehore hebben gebracht.

Het programma van het NHJFO bestond uit de muziekstukken �Prevision� van de Nederlandse componist Jan de Haan en �At the break of Gondwana� van Benjamin Yeo uit Singapore.

De jury was zodanig onder de indruk dat het optreden met bijna gemiddeld een 9.5 werd beoordeeld. Het NHJFO behaalde zodoende met een score van 94.417 het hoogste aantal punten in de middenklasse concertwedstrijden en is daarmee voor een jaar Europees kampioen.

Dirigent Lieuwe de Jong kreeg met 94.17 tevens de dirigentenprijs van de middenklasse in handen. Dit is een mooie opsteker voor het NHJFO dat komend jaar haar 10-jarig jubileum gaat vieren.

X